Nepalese Dal Bhat Tarkari Vegetarische Curry

Nepalese Dal Bhat Tarkari Vegetarische Curry

Gemiddeld
Hoofdgerechten
60 min
4 personen

Nepalese Dal Bhat Tarkari is een traditioneel gerecht uit Nepal en wordt beschouwd als het nationale gerecht van het land. Het bestaat uit drie verschillende elementen: 'dal' een gerecht op basis van linzen meestal een soort linzensoep, 'bhat' gekookte rijst en 'tarkari' een groentecurry.

Dal is een belangrijk onderdeel van de Nepalese keuken en wordt gemaakt van linzen, water en specerijen zoals kurkuma, komijn en koriander. Het is een rijke bron van eiwitten en wordt vaak geserveerd als hoofdbestanddeel van de maaltijd. Bhat, of rijst, is een belangrijke voedselbron in Nepal en wordt vaak gegeten met verschillende curries en bijgerechten. In Nepal is het heel gebruikelijk om rijst te eten met je handen in plaats van met bestek, dit zullen je kinderen zeker kunnen waarderen!

Tarkari is een groentecurry die vaak wordt bereid met aardappelen, wortelen, spinazie en andere seizoensgebonden groenten. Het wordt gekookt met specerijen zoals garam masala, kurkuma en komijn en is een smaakvolle aanvulling op de dal en bhat.

Dal bhat tarkari wordt vaak geserveerd met een bijgerecht van pickles, chutneys en papadums. Het wordt ook vaak gegeten met yoghurt, wat kan helpen om de kruidigheid van de tarkari te verzachten. Dit gerecht is niet alleen heerlijk, maar ook voedzaam en betaalbaar. Het wordt vaak gegeten door zowel de lokale bevolking als toeristen die Nepal bezoeken.

In veel huishoudens wordt dal bhat tarkari dagelijks gegeten en het is een belangrijk onderdeel van de Nepalese cultuur en identiteit. Het wordt beschouwd als een eenvoudig, maar voedzaam gerecht dat de Nepalese samenleving verenigt en verbindt.

Of je nu op zoek bent naar een gezonde maaltijd of gewoon iets nieuws wilt proberen, dal bhat tarkari zal je smaakpapillen zeker bevredigen! Wij aten dit heerlijke gerecht samen met Nepalees Flatbread!

Ingrediënten

Stappen

1

Begin met het maken van de Dal, de linzensoep. Snipper de ui, pers de knoflook ui en rasp de gember.

2

Verwarm de zonnebloemolie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember glazig. Voeg alle kruiden toe, bak dit een minuut mee met de uien. Doe het water erbij en breng aan de kook. Als het water kookt voeg je de linzen toe, laat dit 20 minuten zachtjes doorkoken met de deksel op de pan. Als de soep de dik wordt voeg dan wat extra water toe, is de soep nog erg dun laat dan de deksel van de pan.

3

Maak daarna de Tarkari, de groentecurry. Schil de aardappels en snijd deze in halve plakjes, de wortel in halve maantjes, de tomaten in blokjes. Snipper de ui, pers de knoflook uit en rasp de gember.

4

Verwarm de zonnebloemolie in een pan en bak hierin de ui, knoflook en gember glazig. Voeg de komijn, koriander, chilipoeder en kurkuma toe en bak dit een minuut mee. Doe de tomaten, aardappel en wortel erbij en roer dit goed door. Voeg tenslotte het water toe en breng dit aan de kook. Laat het geheel 20 minuten zachtjes doorkoken totdat de aardappelen gaar zijn. Voeg als laatste de spinazie toe en laat dit inslinken in de curry. Breng de Tarkari op smaak met Garam Masala, peper en zout.

5

Voor het maken van de Dhal kook je de rijst volgens de aanwijzingen op de verpaking. Serveer alle drie de gerechten tegelijk op tafel en geniet van je heerlijke Nepalese maaltijd, Dhanyabad bho! Moge het je goed doen! Eet Smakelijk!

Tips & Tricks

Wij serveerde bij deze heerlijke Dal Bhat Tarkari ook Nepalees Flatbread. Vindt je de smaken te kruidig of te pittig serveer er dan een klein schaaltje yoghurt bij om de smaken wat te verzachten.

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

Reactie plaatsen.

Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Meer Recepten