Zelfgemaakte Pitabroodjes
Het Pitabroodje, een heerlijke en veelzijdige lekkernij die zijn oorsprong vindt in de Mediterrane keuken, heeft toch wel mijn hart veroverd. Deze lichte, luchtige broodjes, ook wel bekend als pita...
Het Pitabroodje, een heerlijke en veelzijdige lekkernij die zijn oorsprong vindt in de Mediterrane keuken, heeft toch wel mijn hart veroverd. Deze lichte, luchtige broodjes, ook wel bekend als pita...
De sachertorte, een klassieke Oostenrijkse lekkernij en staat wereldwijd bekend om zijn rijke smaak en verfijnde presentatie. Deze heerlijke chocoladetaart, met zijn perfecte balans tussen zoet en ...
Deze verrukkelijke speculaas cheesecake met mandarijn combineert de rijke smaken van kruidige speculaaskruiden met de romigheid van een klassieke cheesecake, en voegt daar de frisheid van sappige m...
Gevuld speculaas is een heerlijk Nederlands gebak dat vooral tijdens de herfst- en wintermaanden populair is en wordt vaak geassocieerd met de feestperiode rond Sinterklaas. Het speculaasdeeg zelf ...
Bao buns, ook wel bekend als gestoomde broodjes, zijn een heerlijke en veelzijdige delicatesse die zijn oorsprong vindt in de Chinese keuken. Ze worden al eeuwenlang gegeten en hebben zich in de lo...
Chipa argolla is een heerlijk en traditioneel Paraguayaans baksel dat de harten van velen heeft veroverd, niet alleen in Paraguay maar ook in naburige landen. Deze smakelijke lekkernij is een soort...
Pizzadeeg is de basis voor het maken van heerlijke zelfgemaakte pizza's. Het is een eenvoudig te maken deeg dat bestaat uit slechts een paar ingrediënten, maar het resultaat is een knapperige en sm...
Zelfgemaakte paas fudge is niet alleen heerlijk, maar ook leuk om te maken met vrienden of familie. Het is een geweldige optie voor feesten en feestdagen, of gewoon als een lekkere traktatie voor t...
Australische damper is een traditioneel brood dat al eeuwenlang wordt gegeten door de inheemse bevolking van Australië en later ook door de kolonisten. Het is een eenvoudig brood gemaakt van meel, ...
Klepon is een traditionele Indonesische groen rijstballetje, gemaakt van rijstmeel. Aan het deeg wordt Pandan smaakstof toegevoegd waardoor het niet alleen een heerlijke smaak krijgt maar ook een h...
Regelmatig heb ik zin om lekker te gaan bakken, zeker nu het weer nog zo somber is. Helaas heb ik niet altijd de tijd om lang in de keuken te staan om te bakken en dan is dit cake recept echt ideaa...
Voor deze fantastische taart reizen we af naar Duitsland naar het Zwarte woud. Deze taart is niet direct vernoemd naar het Zwarte Woud in Zuidwest-Duitsland, maar naar het kirschwasser, de alcoholi...
De Pastéis de nata, ook wel Pastel de Nata genoemd, (letterlijk: pasteitjes van room) zijn een van de bekendste zoetigheden uit de Portugese keuken. Het oorspronkelijke recept is tot op heden nog s...
Dit weekend stond in het teken van heel veel bakken. Mijn zusje vroeg ons om voor haar gender reveal party cupcakes te maken, maar ja alleen cupcakes is natuurlijk ook zo saai dus besloten we er oo...
Ik ben zelf geen fan van de ‘gewone’ botercrème, hierdoor kwam ik via een bakgroep op SMBC. Het is een lekkere luchtige botercrème, je kunt dit erg goed gebruiken om mooie creaties te maken op cupc...
Dit weekend stond in het teken van heel veel bakken, bakken en nog eens bakken. Mijn zusje vroeg ons om voor haar gender reveal party cupcakes te maken, maar tja als er 30 personen komen en je snij...
Biscuit is een luchtig en droog gebak op basis van eieren, suiker en bloem. Biscuitdeeg is droger en minder vet dan cakebeslag. Doordat het zo luchtig en licht is is het een ideale basis voor taar...
Een van de eerste bakrecepten die ik zelf mocht maken was die van een cake. Hoewel ik het lekkerste van de cake het pure beslag vond en dat is nu nog wel een beetje zo. Als de cake in de oven staat...