Afrika

55 min 4 personen
  • Oost-Afrikaanse Kuku Paka Kip in Kokosnootsaus

    Kuku Paka is een heerlijk en smaakvol gerecht dat zijn oorsprong vindt in de Swahili-keuken, die voornamelijk wordt geassocieerd met de Oost-Afrikaanse regio. De naam "Kuku Paka" vertaalt zich lett...

    Bekijk Recept
    75 min 4 personen
  • Mauritiaanse Mine Frite gebakken Noedels

    "Mine frite" is een heerlijk en smaakvol gerecht dat zijn oorsprong vindt in de Mauritiaanse keuken. Dit gerecht is een treffend voorbeeld van de diverse culinaire invloeden die samenkomen op het e...

    Bekijk Recept
    70 min 4 personen
  • Angolese Calulu Visstoof

    Calulu is een intrigerend en smaakvol gerecht dat zijn wortels heeft in de rijke culinaire tradities van Angola, een land in Zuidwest-Afrika met een gevarieerde keuken. Dit gerecht is geliefd in he...

    Bekijk Recept
    180 min 4 personen
  • Zuid-Afrikaanse Tomato Bredie met Lamsvlees

    Tomato Bredie, ook wel bekend als tamatiebredie, is een heerlijk en hartverwarmend gerecht dat diep geworteld is in de Zuid-Afrikaanse culinaire traditie. Deze stoofpot, gemaakt van sappige tomaten...

    Bekijk Recept
    40 min 4 personen
  • Egyptische Ful Mudammas Bonenstoof

    ful mudammas, ook wel ful medames genoemd, vindt zijn oorsprong in de Egyptische keuken. Het is een traditioneel gerecht dat al eeuwenlang in Egypte wordt gegeten en het heeft zich verspreid naar a...

    Bekijk Recept
    50 min 4 personen
  • Mauritiaanse Bol Renversé

    De "Bol Renversé" is een uniek en smaakvol gerecht dat diep geworteld is in de culinaire tradities van Mauritius, een prachtig eiland in de Indische Oceaan. Dit gerecht weerspiegelt perfect de dive...

    Bekijk Recept
    60 min 8 personen
  • Zuid-Afrikaanse Malva Pudding

    Malva Pudding is een geliefd dessert uit Zuid-Afrika dat bekendstaat om zijn heerlijke zoete smaak en smeuïge textuur. Deze weelderige lekkernij is een perfecte combinatie van cake en pudding en st...

    Bekijk Recept
    60 min 4 personen
  • Marokaanse Maakouda Aardappelkoekjes

    In de smakelijke wereld van de Marokkaanse keuken speelt Maakouda,, ook wel bekend als Maaqouda, een belangrijke rol. Deze heerlijke aardappelkoekjes zijn een geliefde lekkernij en een populaire sn...

    Bekijk Recept
    45 min 4 personen
  • Senegalese Mafe Pindastoof

    Senegalese Maafe, ook wel bekend als "pindastoof" of " groundnut stew" is een heerlijk en aromatisch gerecht dat zijn oorsprong heeft in de Senegalese keuken. Het staat bekend om zijn rijke smaken ...

    Bekijk Recept
    30 min 4 personen
  • West-Afrikaanse Jollof rijst

    Jollof rijst wordt beschouwd als een gerecht dat zijn oorsprong vindt in West-Afrika. Het is een culinaire traditie die wordt gedeeld door verschillende landen in de regio, waaronder Nigeria, Ghana...

    Bekijk Recept
    45 min 4 spiezen
  • Ghanese Chichinga Kip Kebab

    Chichinga, ook wel bekend als Ghanese kebab, is een smaakvol en geliefd gerecht uit de Ghanese keuken. Het bestaat uit malse stukjes gemarineerd vlees, meestal kip of rundvlees, dat op houtskool wo...

    Bekijk Recept
    150 min 4 personen
  • Canarische Ropa Vieja met kikkererwten

    Ropa Vieja is een traditioneel gerecht uit de Spaanse en Latijns-Amerikaanse keuken. De naam betekent letterlijk "oude kleren", omdat het gerecht traditioneel wordt gemaakt van gekookt en uit elkaa...

    Bekijk Recept
    40 min 4 personen
  • Vegetarische Marokkaanse Couscous met Gegrilde Groente

    Marokkaanse couscous is een van de meest iconische gerechten uit de Marokkaanse keuken. Het is een heerlijk gerecht dat vol zit met smaken en geuren die typisch zijn voor de Noord-Afrikaanse regio....

    Bekijk Recept
    375 min 4 personen
  • Marokkaanse Tangia Lamsstoof

    Tangia is een traditioneel Marokkaans gerecht dat zijn oorsprong vindt in de stad Marrakesh. Het is een slowcooking gerecht dat wordt bereid met mals lamsvlees, specerijen en groenten, dat in een a...

    Bekijk Recept
    45 min 4 personen
  • Gambiaanse Fish Yassa

    Gambiaanse Vis Yassa is een heerlijk gerecht dat afkomstig is uit de West-Afrikaanse keuken. Het wordt vaak bereid met tilapia of een andere witte vis die wordt gemarineerd in een mengsel van onder...

    Bekijk Recept
    60 min 4 personen
  • Keniaanse Kitheri Vegetarische Stoof

    kitheri is een heerlijk gerecht uit Kenia dat vaak wordt gegeten als ontbijt, als bijgerecht bij de lunch of het avondeten. Het is een eenvoudig en voedzaam gerecht dat bestaat uit maïs en bonen, d...

    Bekijk Recept