Kazachse Stoofpotje Kuyrdak

Kazachse Stoofpotje Kuyrdak

Makkelijk
Hoofdgerechten
80 min
4

Een van de landen waar ik mijn mooiste herinneringen aan over heb gehouden is toch wel Kazachstan. In 2018 heb ik hier een onwijs gave rondreis gemaakt van 3 weken, waarin ik veel nieuwe mensen heb mogen leren kennen. Mijn liefde voor reizen heeft me op veel mooie plekken gebracht.

Kazachstan bestaat voornamelijk uit woestijn het is dan ook niet gek dat de Kazachen een islamitisch nomadenvolk van Turkse afkomst zijn, dat zich in de 18e eeuw onderwierp aan het tsaristische Rusland.

Het eten is erg divers, omdat de Kazachen van oorsprong nomaden waren nemen vleesgerechten een belangrijke plaats in, maar door de verschillende buurlanden heeft het ook veel invloeden van het Midden-Oosten, Rusland en Azië.

Kortom zeker de moeite van een bezoek waard, maar in de tussentijd kan je natuurlijk alvast genieten van deze heerlijke stoofschotel Kazachstans Kuyrdak.

Ingrediënten

Stappen

1

Pel de ui en snijd in halve ringen. Snijd de tomaat en runderriblappen in blokjes.

2

Bak de ui samen met de gesneden runderriblappen aan in de zonnebloemolie samen met 4 el Baharat kruidenmix.

3

Voeg de runderbouillon, tomaten en laurier toe en breng aan de kook.

4

Maak kleine balletjes van het brooddeeg, ongeveer gelijk aan soepballetjes en doe deze in de stoofpan bij het vlees. Laat dit ongeveer een uurtje zachtjes doorkoken, roer af en toe even door.

5

Maak ondertussen de saus. Pers de knoflook uit en meng dit bij de Griekse yoghurt. Hak de peterselie, dille en basilicum en voeg dit toe. Snijd (of knip met een schaar, dit gaat net iets sneller ;) ) de lente-ui in ringen en voeg dit ook toe. Roer dit alles goed door en zet de saus in de koeling tot gebruik.

6

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7

Na een uur is het stoofpotje goed ingedikt en zijn alle smaken goed ingetrokken. Haal de laurierblaadjes uit de pan. Serveer het stoofpotje samen met de rijst en de yoghurtsaus, asıñ dämdi bolsın oftewel eet smakelijk!

Tips & Tricks

Lente-ui over? Serveer ze dan extra aan tafel.

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

Reactie plaatsen.

Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Meer Recepten